The Spiff Mountaineering logo
Historie Spiff Mountaineering

Historie

Vanaf 1991 zijn René van der Sluis en Erik van den Bosch actief in de wondere alpine wereld.
Toen ontdekten zij de geneugten van het klimmen en hebben sindsdien ontelbare beklimmingen gedaan. In de eerste jaren uitsluitend in de Alpen en Dolomieten.

In 1995 werden zij uitgenodigd door Veronica (zie hiervoor ook de artikelen in het keuzemenu bovenin deze pagina) om het basiskamp van de Nederlandse K-2 expeditie onder leiding van Ronald Naar te bezoeken in Pakistan. Hier rees het idee om zelf ook langere expedities te gaan ondernemen.

Het idee om in 2000 de Kilimanjaro te beklimmen was oorspronkelijk in 1995 ter tafel gekomen, maar nooit uitgewerkt totdat Erik van den Bosch, in 1999 de plannen terugvond. Onmiddellijk werd een expeditie gepland, waarbij Peter Wiel en Robert de Nooijer direct enthousiast reageerden om mee te gaan.
Samen vormen zij het bestuur van Spiff Mountaineering en hebben zij de Spiff missie en doelstellingen gedefinieerd.

s

Spiff tochten kenmerken zich door door uitgebreide maaltijden, die met liefde en zorg bereid worden.

Keuzemenu

Lezingen wegens succes geprolongeerd; Op verschillende bijeenkomsten van sponsors heeft Spiff Mountaineering lezingen "op maat" gegeven over de wijze waarop project-management bij ons wordt toegepast en over de analogie van alpinisme en HR-vraagstukken. Neem contact met ons op voor meer informatie!