The Spiff Mountaineering logo
Nieuwsarchief

Spiff deelname aan Nederlandse selectie Landrover G4 Challenge

beter dan met je eigen auto..

Fijner dan met je eigen auto...

Na de lunch moest er nog een Landrover over een zelfgebouwde brug getrokken worden met behulp van een lier en was er nog een hindernisparcours achter het stuur van een Range Rover en een navigatietocht met een Discovery. Het afsluitende onderdeel was een gecombineerde hindernisbaan-, kano- en hardlooptocht waar de deelnemers nog een keer het uiterste moesten geven. Daarna werd de selectie van de definitieve kandidaten bekendgemaakt die naar de G4-Challenge gaan. Helaas zat Erik (die overigens veruit de oudste deelnemer van de laatste 32 was) hier niet bij. Na afloop was hij, naar eigen zeggen, "shaken but not stirred" en kon hij terugkijken op een enorm leuke ervaring. Hij hield er wel een aantal T-shirts en een Landrover-tent aan over.
Lees meer op de G4 Challenge site
Tijdens de selectieproeven van de Landrover G4-challenge in Bergschenhoek had Erik van den Bosch het zwaar.
Op de eerste dag werden er 200 kandidaten getest op hun capaciteiten tijdens onderdelen als: mountainbiken, hardlopen, sportklimmen, kajakken, wielen verwisselen van Landrovers, bruggen bouwen en hindernisbaan nemen.
Erik heeft lekker meegedraaid tijdens deze sessies (hij was het snelste met hardlopen overigens) en werd aan het einde van de dag uitverkoren om samen met 27 andere heren (en 4 dames) ook deel te nemen aan de finale op zondag. Er werden (Landrover-)tenten opgezet waar de nacht in werd doorgebracht. Nou ja nacht...Om even voor middernacht werden de overgebleven deelnemers uit hun tenten gehaald voor het nachtprogramma. Dit hield onder anderen een navigatietocht in, deels per rubberboot, het uitgraven van een vastgelopen voertuig, het maken van een junglebrug en het (geblinddoekt) eroverheen rijden. Nadat om 3.00 opnieuw de tenten waren opgezocht kon er tot 5.45 geslapen worden. Voordat er van een ontbijt kon worden genoten was er nog even een loop van een aantal kilometer om iedereen in de juiste stemming te krijgen. Na het ontbijt waren er nog een aantal schriftelijke tests, een interview en het simuleren van een 'emergency call' in de woestijn. Hierop volgde een navigatietocht van een uur, waarin ongeveer 10 kilometer werd afgelegd.

Keuzemenu

Lezingen wegens succes geprolongeerd; Op verschillende bijeenkomsten van sponsors heeft Spiff Mountaineering lezingen "op maat" gegeven over de wijze waarop project-management bij ons wordt toegepast en over de analogie van alpinisme en HR-vraagstukken. Neem contact met ons op voor meer informatie!